14.05.2018

Cukrářská legenda Dragica Lukin

Při přípravě našich cukrářských a pekařských specialit jsme vsadili na tradici a pozvali si do Prahy chorvatskou cukrářskou legendu, paní Dragicu Lukin, která připravila koncept našich dezertů a dlouhodobě školí všechny naše cukráře a pekaře.

Dragica Lukin je ve světě sladkostí celebritou. A zasvěcení dobře vědí, že když dostane fenomenální tenista Novak Djokovič chuť na dezert, nechá si ho udělat právě od Dragice.

Dragica Lukin je zastáncem staré školy, poctivého cukrářského řemesla, postaveného na použití kvalitních surovin. Proto vás musíme upozornit, že kdo jednou ochutná její výrobky, těžce si pak bude zvykat na něco jiného. 

Slavná chorvatská cukrářka pro nás vybrala a připravila receptury dvou tuctů dezertů a sladkostí, mezi nimiž nechybí populární ořechová baklava či šťavnatý makový koláč s dýní.

A co je největším hitem? Zkuste hádat, je to jednoduché. Nadýchaná kremšnita, tedy vyšlehaný žloutkový krém ochucený vanilkou, který se položí mezi dva pláty do zlatova upečeného domácího listového těsta a poté se dá na několik hodin vychladnout do ledničky. Chuťově okouzlující a bytostně návykové.  

   

Což takhle dát si... olivový olej?

Festina Lente si připravila degustační koutek olivových olejů. Olivové oleje jsou však mnohem zajímavější, než by se mohlo na první pohled zdát.