14.05.2018

Tajemství dýňového oleje

Znalci ho nazývají pokladem z Varaždinu, malého města na severu Chorvatska, které proslavil právě prémiový dýňový olej. Jeho obliba mezi milovníky dobrého jídla stoupá, neboť unikátní chuť dýňového oleje je prostě nezaměnitelná.

Tradiční dýňový olej se připravuje jako mix dýňového a slunečnicového oleje, obvykle půl na půl. My jsme pro vás získali vyhlášený dýňový olej z produkce malého farmáře, který vyrábí necelých tisíc litrů ročně a klade maximální důraz na kvalitu.

Náš prémiový dýňový olej samozřejmě neobsahuje žádné konzervanty či aditiva, navíc je namíchán z 60 % dýňového a 40% slunečnicového oleje, takže má výraznější a pikantnější chuť. 

Jen málokdo u nás ví, že dýňový olej patří k absolutně nejzdravějším potravinám a má příznivé účinky na lidský organismus a pomáhá léčit řadu zdravotních problémů – od zažívání až po problémy se srdcem. Ale hlavně je to fantastická lahůdka, která v Česku stále čeká na objevení. 

       

Což takhle dát si... olivový olej?

Festina Lente si připravila degustační koutek olivových olejů. Olivové oleje jsou však mnohem zajímavější, než by se mohlo na první pohled zdát.